Motorsport i spelvärlden

Det finns massvis av olika motorsporter; det finns motorsport med bilar, motorcyklar, snöskotrar och båtar. Typen av banor skiftar med allt ifrån asfalterade banor, via grusbanor till ren terrängkörning. Vad de olika motorsporterna har gemensamt är att de alla är både roliga och dyra att utöva. Viss motorsport som till exempel motocross, enduro och folkrace behöver inte kosta så mycket men fordonen kräver ändå tid och pengar för underhåll. Då är spel ett billigare alternativ.

Racingspel

Det finns gott om racingspel där man med hjälp av en dator eller en spelkonsol kan simulera känslan av att själv tävla. Medtävlarna är i dessa spel ofta datasimulerade men det finns också gott om spel där det går att tävla mot andra människor online. Kända spel där spelare mot varandra är till exempel Grand Theft Auto där ett antal spelare tävlar mot varandra. Mer om denna typ av spel går att hitta på http://internetspel.se/.

Andra typer av spel

De som är intresserade av både motorsport och av att spela casino online har massor av spel med racing tema att välja bland. Många slots har just racingtema. Ett exempel på en sådan slot är Drive Multiplier Mayhem från den svenska spelutvecklaren NetEnt där det går att vinna upp till 750 000 mynt. Spelet har ett streetrace tema, snygg grafik och en högsta vinst som kan finansiera ett eget racingteam för vinnaren.

Motorsport är inte bara roligt och spännande att utöva, det är också roligt att titta på när andra tävlar. Betting är något som förstärker spänningen för åskådarna och det är numera möjligt att spela oddsspel och att betta på ett antal motorsporter. De flesta bettingsajter erbjuder spel på stora motorsporter som F1 och WRC (Rally) men det går också att betta på Speedway GP, MotoGP och på flera andra motorcykelklasser.